POSJETA

Stručna posjeta radnoj ogranizaciji

Učenici naše škole, i to odjeljenja 4T1 i 4T2, dana 26.04.2017.godine posjetili su programersku firmu „CA Design“. Ispred firme učenicima se obratio Mirza Pašić, IT direktor firma. Evo šta je, između ostalog rekao:

„Mnogo ljudi može pisati kod. Vrlo malo imaju iskustvo i stručnost u radu s klijentima počevši od ideje do publikacije proizvoda na tržište. Naš tim arhitekata, dizajnera, programera i projekt menadžera imaju dugogodišnje iskustvo u izgradnji nekih od najvećih i najuspješnijih IT organizacija do Kine do SAD-a. 
 

U procesu razvoja proizvoda koristimo najsavremenije sisteme i tehnologije i  programske jezike kao sto su Java, Javascript, php, .NET, Angular, Drupal i mnoge druge.

Naša stručnost proteže mnogo dalje od samog razvoja, dizajna i implementacije. Kada projekat zavšen i isporučen finalni proizvod, mi i dalje ostajemo u partnerstvu sa klijentom i pružamo punu podršku kako bi bili sigurni da proizvod savršeno fuknciniše, rješavamo potencijalne probleme koji mogu nastati te dograđujemo proizvod po zahtjevu klijenta. U firmi je trenutno zaposleno 55 softver inžinjera.“

Nakon uvodnog predavanja, učenici su imali priliku da postavljaju pitanja i čuju odgovore, a zatim da razgovaraju sa uposlenicima, vide platforme i projekte koje trenutno rade softver inženjeri.