Učenici Elektrotehničke škole iz Tuzle posjetili Memorijalni centar u Potočarima

Elektrotehnička škola iz Tuzle je danas posjetila Memorijalni centar u Potočarima čijim je učenicima održan historijski cas od strane kustosa Memorijalnog centra, koji je govorio o zbivanjima u i oko Srebrenice tokom rata i 1995.god.


Naša Škola je imala i posebnu čast da ju je primio i zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković čijim je učenicima i prisutnim profesorima uputio tople riječi dobrodošlice i zahvalio se na posjeti naše Škole. Našu Školu je čekala i nana, nana koja nije dočekala 4 brata i 3 sina, ali svog unuka i učenika naše Škole svakako jeste.


Nakon historijskog časa u kompleksu Memorijalnog centra učenici naše Škole su se uputili prema hali fabrike akumulatora gdje su posjetili sobu sjećanja sa fotografijama koje svedoče genocidu. Posjetu Memorijalnom centru smo završili gledajući dokumentarni film o Srebrenici i posjetu novootvorenom muzeju u prostorijama UN Holandskog bataljona. Nakon završene posjete Memorijalnom centru upriličen je radni sastanak naše Škole sa zamjenikom načelnika Nerminom Alivukovićem i Direktorom srednjoškolskog centra Srebrenica gdje se razgovaralo o daljoj Institucionalnoj saradnji škola, dok su učenici obje škole odigrali revijalnu utakmicu u fudbalu.


Posjeta Srebrenici je završena obilaskom Grada i posjetom izvora Guber vode, čuvenog lječilišta. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo ljubaznom osoblju Memorijalnog centra Potočari, zamjeniku načelnika Srebrenice Nerminu Alivukoviću na toplom dočeku kao i menadžmentu srednje škole Srebrenica koji su upotpunili naš ugodan boravak u tom Gradu.